Ingatlan részletes adatai

Ingatlan jellege téglalakás
Belső terület 63 m²
Építési állapot új
Szobák száma 2 szoba
Parkolás van teremgarázs
Emelet földszint.
Komfort összkomfort
Fűtés hőszívattyús
Ingatlan állapot kívül: luxus
belül: luxus
Épült 2018
Szobák elhelyezkedése külön nyílik min. 2 szoba
Épület szintje 3
Energetika aa+: 40%–60% kiemelkedően nagy energiahatékonyságú
Lift van
Erkély 18 m²
Terasz 18 m²
Kilátás kertre,
Ideiköltözés.

A liftes társasházban 14 exkluzív, energiatakarékos otthont alakítanak ki, melyek hasznos alapterülete 55-115 m2 közötti.

A földszinten és a felette levő két szinten 4-4, míg a 3. emeleten 2 lakás kerül kialakításra. A lakások egy illetve két hálószobásak. A nappali-étkező-konyha egység kialakításánál a nagy egybefüggő tér volt a meghatározó, erkély illetve terasz kapcsolattal. A földszinti lakások kertkapcsolatosak, növényzettel elkerített saját használatú területtel.A magas minőség bekerülési költsége talán magasabbnak tűnhet, ám az átgondolt, 21. századi megoldások, energiatudatos kialakítás miatt az üzemeltetési költségek minimalizálása és a későbbi felújítási kiadások legalacsonyabb szintű kialakítása miatt hosszabb távon ez bőségesen megtérül.

Néhány megoldás:

Az alacsony fűtési és hűtési energiaigény érdekében a falak és tető az előírtnál lényegesen több hőszigetelést kaptak. A 3 rétegű ablaküvegezést – az erősebb zajcsökkentés mellett- szintén ennek a célnak felel meg. A tájolás helyes megválasztásánál szintén az volt a cél, hogy télen a napsugarak energiáját be lehessen gyűjteni. Ezért nem néz szoba az északi oldalra. A fűtési és hűtési energiát Mitsubishi Ecodan hőszivattyúval nyerik ki a levegőből, mely a leghatékonyabb gépek egyike. Ehhez csak áram szükséges, így a gáz nem is lett bevezetve a házba. A lakások fűtését és hűtését a légtechnikán keresztül, illetve mennyezet hűtő-fűtő berendezéssel oldották meg. Az alacsony energiaigény teszi lehetővé ennek a magas komfortot nyújtó megoldásnak az alkalmazását. Az ideális hőérzet, a kevesebb por, az állandó friss levegő teszi kellemesebbé az itt lakást. A fűtés-hűtés természetesen lakásonként önállóan szabályozható.

A lakásokban állandó szellőztetést biztosít opcióban az egyedi, hővisszanyerővel ellátott Helios típusú szellőzőgép. Ez azt jelenti, hogy a lakószobákba alacsony sebességgel – ami nem okoz huzatérzetet, nem lehet érezni – friss levegőt kerül befúvásra, amit a fürdőkben, WC-ben, konyhákban szívnak el. Ez minden időszakban biztosítja a friss levegőt, így hidegben és nagy melegben is ablaknyitás – az energia ki- illetve beengedése – nélkül is kellemes környezetben érezhetjük magunkat. A levegő további fűtését illetve hűtését a hőszivattyúval oldják meg..

Az épület A+ energetikai besorolású. Ez nem csak az alacsony energiafelhasználást jelenti, hanem hosszabb távon is biztosítja a lakások értékállóságát és magasabb forgalmi értékét.

A vízzel való hatékony gazdálkodást szolgálják a takarékos csaptelepek alkalmazása. Az épületen extenzív zöldtetőt alakítanak ki. Ennek hatása érződik a hőszigetelésen és a kellemesebb klímában. Azt az esővizet, amit a zöldtető nem fog meg, ciszternában gyűjtik és locsolásra használják fel.

A hőszigetelt alumínium nyílászáróknak köszönhetően elmaradhat a 2-3 évenkénti újrafestés,. A közös területeken energiatakarékos és LED égőket használnak, amik a kisebb áramfelhasználás mellett, hosszabb élettartalommal is rendelkeznek.

Az épület extenzív zöldtető kialakítású.


Ár

Irányár 100,12 millió Ft

Érdeklődni

Iroda IMMOSYSTEM KFT. (Mareco - Moharos)
Név Moharosné Kovács Ágnes
Telefon +36 30 960 4 Mutasd
Email moharos.agnes@ Mutasd